Grupković: Mesto predsednika opšštine Vračar ponudićemo DS-u

Predsednik Skupštine opštine Vračar Mihailo Grupković izjavio je, posle konsultacija sa šefovima odborničkih grupa, da će mesto predsednika te opštine biti ponuđeno Demokratskoj stranci.

Na konsultacijama sa SNS smo se svi saglasili da Vračar "ne sme da bude talac ucena Pokreta Dosta je bilo" i da se mora formirati većina od 38 odbornika od ukupno 45, što znači bez odbornika pokreta Dosta je bilo, rekao je Mihailo Grupković novinarima.

"U tom slučaju bismo mi ponudili DS da predloži kandidata za predsednika opštine", rekao je Grupković novinarima.

Kako kaže, nada se da će demokrate to prihvatiti i da će se na taj način napraviti jedna od nastabilnijih većina u Srbiji.

"Ja ću njih pozvati na konsultacije u ponedeljak i da se o svemu dogovorimo još jednom", kazao je Grupković.

Prema njegovim rečima, na konsultacijama su se danas pojavili predstavnici SNS sa svojim partnerima, SPS, DSS i time, kako je kazao, pokazali spemnost na zajednički dogovor u cilju formiranja efikasne i sposobne vlasti na Vračaru.

"Smatram neodogovrnim što se nisu odazvali predstavnici DS i Pokreta Dosta je bilo jer su time na neki način pokazali nepoštovanje funkcije predsednika Skupštine opštine", istakao je Grupković.

"To je to što smo dogovorili na konsultacijama", potvrdio je novinarima šef odborničke grupe SNS Uglješa Mrdić na pitanje da li su naprednjaci spremni da DS ponude mesto predsednika opštine na Vračaru.

Dodao je i da mu je žao što su odbornici DS i D JB "pokazali nepoštovanje institucije predsednika Skupštine opštine".

"SNS ostaje pri tom stavu da smo za jedan veliki kompromis isključivo radi interesa građana Vračara", istakao je Mrdić i dodao da nije bilo reči o konkretnim imenima.

Uroš Janković, predsednik gradskog odbora DSS, kaže da se danas videlo da većina na Vračaru za sada ne postoji.

"Ono što jeste u interesu Vračaraca, mi ćemo podržati. Ako je to većina između SNS i DS, zašto da ne, i to je ono što je legitimno i smatramo da će možda biti kompromisnog rešenja koje će doprineti da se na priču oko Vračara stavi tačka", rekao je Janković.

Na pitanje da li je DSS koja u lokalnom parlamentu ima jednog odbornika spremna da učestvuje u vlasti, odgovorio je odrečno i rekao da će DSS biti jedna vrsta konstruktivne opozicije.
Ipak zvaničan stav, Janković je najavio za ponedeljak kada će biti održana pres konferencija.
Član predsedništva LDP Đorđo Žujović kaže ta partija podržava to što radi njihov odbornik, a sada predsednik SO Mihajlo Grupković.

"LDP je stala iza odluke da se DS na Vračaru ponudi mesto predsednika opštine, da se napravi jedan veliki kompromis, ako je to moguće. Međutim, ne možemo doveka da čekamo DS da se smisli i da se odluči. U ponedeljak su nove konsultacije i nadamo se da će se tada pojaviti odnornici koji danas nisu došli", rekao je Žujović.

Ranije danas, šef odborničke grupe "Vračar slobodno" Bogdan Tatić potvrdio je novinarima da ta lista nije danas učestvovala u konsultacijama o formiranju vlasti na Vračaru rekavši da su oni predsedniku SO poslali dopis u kome su naveli da očekuju nastavak prekinute sednice koja je bila 24. juna.

"Mi smo očekivali da danas budu svi šefovi odborničkih grupa na konsultacijama, a ne da se radi pojedinačno", rekao je Tatić i dodao da je ta lista predsednika skupšštine obavestila da je sprečena da dođe.

Lista "Vračar slobodno", naglasio je, još pokuššava da formira većinu, te razgovara sa pokretom Dosta je bilo, kao i drugim strankama koje su građanski opredeljene.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво