Vulin: Nema masovnih grupa migranata u Srbiji

Na teritoriji Srbije je u smeštajnim kapacitetima 538 izbeglica a na prelazima Horgoš i Kelebija ih ima do 200, rekao je za RTS ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Aleksandar Vulin. Dodao je da nema velikih grupa migranata.

Komentarišući probu ograde koju je Hrvatska izvela na prelazu Batina, Vulin je gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da je bio zatvoren regularan prelaz i da se nada da takvih poteza više neće biti.

Dodao je da hrvatski zvaničnici nikom nisu javili za taj potez i da je srpska strana ceo dan protestovala da bi se na kraju reklo da je to vežba.

Govoreći o najnovijim porukama da državni vrh Srbije nije poželjan na obeležavanju godišnjice zločina u Srebrenici, ministar Vulin je rekao da mu je žao što su Majke Srebrenice dozvolile da budu deo "jedne licemerne političke igre".

Rekao je da takvo ponašanje, retorika i vređanje Srbije ne može proći bez reakcije i tragovima u odnosima.

Dodao je da je Vučić imao hrabrosti da ode u Srebrenicu, da preživi pokušaj ubistva i da ne dozvoli da se odnosi pogoršaju, ali, kako je rekao, sa druge strane nema ko to da ceni.

Poručuje da od zvaničnika Srbje nikada nisu došli loši signali i da nikad nije napravljen gest koji bi mogao da izazove nestabilnost.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво