Jedinstvena Rusija poziva na borbu protiv obojenih revolucija na Balkanu

Vladajuća Jedinstvena Rusija (JR) pozvala je partijske partnere na Balkanu da se bore sa pokušajima "obojenih revolucija", koje, kako je ocenila, sprovode spoljne sile zarad destabilizacije situacije na prostoru bivše Jugoslavije.

Ruska partija Jedinstvena Rusija potpisala je političku deklaraciju sa DSS-om i Pokretom Dveri, a zamenik sekretara Generalnog saveta Jedinstvene Rusije Sergej Železnjak je istakao da je dobro poznato ko i kako inicira „nenasilne proteste" u državama bivše Jugoslavije, kao i u Ukrajini i mnogim drugim zemljama, i kakve tragične posledice oni imaju.

"Sasvim je očigledno da sadašnja serija protesta u Beogradu pod simbolom žute patkice na kojima su kao 'posmatrači' učestvovali predstavnici Stejt departmenta SAD, zajedno sa protestima u Banjaluci i Makedoniji, imaju nedvosmislene karakteristike operacije koju sprovode spoljne snage sa ciljem da se destabilizuje situacija na Balkanu", naglasio je on.

Železnjak je održao konsultacije sa predstavnicima Srpskog pokreta Dveri i Demokratske stranke Srbije.

Članovi Jedinstvene Rusije, DSS i Dveri razmotrili su opasnosti širenja „"narandžastih" tehnologija, takozvanih „nenasilnih smena rečima" na prostoru bivše Jugoslavije, čiji je cilj destabilizacija društveno-političke situacije u Srbiji, Republici Srpskoj i Makedoniji, navodi se na sajtu Ruska reč.

Kako je rekao ruski političar, Jedinstvena Rusija izražava odlučan protest zbog sličnih metoda koje podrazumevaju nasilne scenarije razvoja događaja.

„"Naša država i naša partija imaju veliko iskustvo u uspešnoj borbi sa sličnim pokušajima mešanja u naše unutrašnje poslove. Još 2012. godine u Rusiji je usvojen niz zakona gde je propisano da se u poseban režim izdvajaju aktivnosti NVO koje se bave političkim delovanjem za novac dobijen iz inostranstva. Neopohodna je konsolidacija svih zdravih društvenih snaga na osnovu ideja i vrednosti koje ujedinjuju naciju i ograđuju je od pokušaja da joj se spolja nametnu neprihvatljiva rešenja", rekao je Železnjak.

U susretu su ruska i srpska strana potpisale zajedničku političku deklaraciju.

U Deklaraciji koju je Jedinstvena Rusija potpisala sa pokretom Dveri i DSS-om navodi se da su strane svesne ozbiljnosti izazova, koji prete civilizovanom i mirnom razvoju evroazijskog kontinenta, smatraju neophodnim formiranje i sprovođenje politike "novog popuštanja međunarodne zategnutosti", izjavljuju spremnost za potragu opštih pristupa obezbeđivanju bezbednosti u Evropi, uključujući inicijative za pregovaranje o perspektivama formiranja u jugoistočnoj Evropi prostora vojno neutralnih suverenih država.

Takođe se navodi da strane dele zabrinutost zbog nastavka sankcija protiv Ruske Federacije suprotnih nacionalnim interesima država Strana.

Strane će, kako se između ostalog navodi u Deklaraciji, razvijati veze između stranaka putem razmene delegacija, sprovođenja regularnih kosultacija prema međunarodnom dnevnom redu, razmene iskustva izgradnje stranaka i vaspitanja stranačkih kadrova, sprovođenja aktivnosti, uključujući i one koje se organizuju uz pomoć omladinskih i ženskih organizacija, realizacije zajedničkih projekata, koji čine zajednički interes.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи