Đurić čestitao Tranu imenovanje za šefa Euleksa

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao je Berndu Tranu imenovanje za vršioca dužnosti šefa Misije Euleks i naglasio da je za Srbiju i srpski narod na Kosovu i Metohiji delovanje Euleksa od suštinske važnosti.

Tran je Đurića upoznao sa ciljevima Euleksa u novom dvogodišnjem mandatu, a direktor Kancelarije za KiM naglasio je da smatra da samo Euleks u punom kapacitetu jeste garant sigurnosti za Srbe na Kosovu "posebno u aktuelnoj situaciji kada se javljaju brojni problemi po pitanju prava Srba u pogledu imovinske i lične bezbednosti".

Kako je saopštila Kancelarija Vlade Srbije za KiM, Đurić je izrazio zabrinutost zbog tretmana koji Srbi imaju pred kosovskim pravosuđem, istakavši da se moraju uložiti dodatni napori kako bi srpskom narodu bila garantovana pravna sigurnost.

Đurić je, kako je navedeno, posebno naglasio slučaj Olivera Ivanovića i četvorice Srba koji se i dalje nalaze u pritvoru nakon nedavnog privođenja u blizini Peći, a kao hroničan problem izdvojio je nemogućnost Srba da pred pravosuđem na KiM zaštite svoju imovinu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво