DJB: Apetiti koalicionih partnera sprečavaju formiranje Vlade

Pokret "Dosta je bilo" kritikovao je mandatara Aleksandra Vučića zbog toga što još ne zna kada će biti formirana nova Vlada Srbije i ocenio da je to posledica gubitka apsolutne parlamentarne većine na izborima i naraslih apetita manjih koalicionih partnera.

"Madatar Vučić ponovo ne zna kad će biti formirana Vlada Srbije. Kaže, najverovatnije do 17. avgusta 'kad zasedaju direktori MMF'. Pre toga je rok bio 'sastanak u Parizu', a pre toga 'posle posete Si Đinpinga', a pre toga 'mora pre posete Si Đinpinga'", navodi se u saopšenju "Dosta je bilo".

Taj pokret je naveo da od većine od 131 poslanika, Vučićeva Srpska naprenka stranka ima "samo" 98 poslanika i da je to jedan od razloga odlaganja.

"Mada ni tih 98 nisu svi njegovi, već ima i 'Tominih'. Gubitkom apsolutne većine na izborima, apetiti armije malih koalicionih partnera su porasli i cena vladanja u osiromašenoj Srbiji je postala mnogo veća. Da bi kupio vreme, mandatar je medijima dobacio temu na koliko strana će taj ekspoze napisati. I sad se svi bave površnim stvarima o broju strana ispisanih mandatarevom 'vrednom' rukom i uključuju štoperice da bi znali koliko dugo mandatar neće ići u toalet. Prva verzija je bila 120 strana, pre neki dan je izlicitirano na 200 strana i pet sati čitanja ekspozea", dodaje "Dosta je bilo".

"Dosta je bilo" ocenio je da iz prethodnog ekspozea, koji je trajao tri sata, skoro nijedno obećanje nije ispunjeno.

"Vučić nema siguran oslonac ni samouverenost koju glumata. Da ima, bio bi mnogo ležerniji i opušteniji i ne bi imao konstantnu potrebu za praznim scenskim efektima. Mandatar je veoma nesiguran i zabrinut čovek koji ne zna šta da radi. Pozivamo mandatara da prestane da se prenemaže i da što pre dostavi svoj ekspoze i Skupštini i javnosti, i to namanje sedam dana pre zasedanja Skupštine, da bi rasprava bila kompetentna i pripremljena", navodi se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво