Jovičić: Politička odgovornost za DS samo u rečniku

Potpredsednik Izvršnog odbora SNS-a Aleksandar Jovičić poručio je poslaniku DS-a Balši Božoviću da je možda u vreme vlasti te stranke postojala praksa da partije šalju naloge sudstvu i tužilaštvu o tome koji je slučaj podoban za istragu, a koji je za fioku.

"U njihovo vreme je politička odgovornost bila termin koji se mogao naći isključivo u rečniku manje poznatih reči i arhaizama. Ali gospodin Božović mora konačno da shvati jednu nepobitnu činjenicu, a to je da su građani Srbije, već dva puta na izborima rekli da je to vreme prošlost", naveo je Jovičić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Jovičić je podsetio da je mandatar nove vlade Aleksandar Vučić jasno rekao da političku odgovornost snosi svako, pa makar i za rušenje nelegalno i bespravno podignutih objekata, i tu svoju odlučnost je nebrojeno puta demosntrirao u praksi.

"Svaka druga odgovornost, ukoliko postoji, je na nadležnim organima i nikome drugom", naveo je Jovičić i dodao da mu je "jasno da funkcioneri lažnih demokrata ove principe ne mogu da shvate, jer im nikada za vreme njihove vlasti nije ni padalo napamet da ih sprovode, ali će morati da se naviknu na novu realnost".

Realnost u kojoj postoji politička odgovornost, u kojoj postoji pravna država, i realnost u kojoj su oni na samoj ivici cenzusa, istakao je Jovičić.

Božović je ranije zatražio od tužilaštva da saopšti javnosti dokle se stiglo u predistražnom postupku o rušenju u Savamali.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара