Tadić: Nećemo nigde sa SNS, raspustićemo odbore koji to prekrše

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić ponovio je da ta stranka neće praviti koalicije sa Srpskom naprednom strankom na republičkom ili lokalnom nivou, uključujući i beogradsku opštinu Vračar.

"Svi odbori koji uđu u koaliciju sa SNS-om biće raspušteni", rekao je Boris Tadić na konferenciji za novinare i dodao da je iz tog razloga već raspušteno pet lokalnih odbora SDS-a.

Tadić je najavio da će tužiti dnevni list Kurir zbog navoda da je od bivšeg saradnika Miodraga Mikija Rakića na samrti tražio da mu otkrije gde se nalazi 24 miliona evra stranačkog novca.

Tadić je rekao i da je ekonomska situacija u zemlji izuzetno teška a da vlast obmanjuje javnost o povećanju zaposlenosti i novim investitorima.

On je naveo i da se istovremeno blate politički protivnici uz "orkestriranu medijsku kampanju" i "plaćene analitičar" a da zato služe i ljudi koji su osuđeni pa privremeno oslobođeni za najteža krivična dela.

Prema njegovim rečima, više nema borbe protiv organizovanog kriminala u Srbiji "već podsticanje" uz istovremeno tragično loš život građana i blaćanje opozicije

"Nema investicija, nema pravde, nema pada nezaposlenosti... a ekonomska situacija je izuzetno teška", rekao je Tadić navodeći, kao primere neodgovornog ponašanja vlade, situtaciju sa kragujevačkim "Fijatom" i smederevskom Železarom.

On je rekao da je rukovodstvo Železare koje je postavila vlada napravila dodatne dugove umesto da ih smanji a da je situaciju u kojoj se nalazi "Fijat", uz objektivne teškoće, direktno odgovorna Vlada Srbije.

"Vlada Srbije je direktno odgovorna što u protekle četiri godine nije razgovarala sa rukovodstvo o novom modelu automobilu", rekao je Tadić.

On je dodao da je nedavno razgovarao sa rukovodstvom te kompanije koje "nema nameru da napusti Srbiju" i koje smatra da je potrebno pokrenuti proizvodnju novog modela automobila.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво