Rističević predsednik Odbora za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo

Za predsednika Odbora za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo izabran je poslanik sa liste "Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje", predsednik Narodne seljačke stranke Marijan Risitičević.

Za zamenika predsednika Odbora izabran je poslanik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Arpad Fremond.

Rističević je najavio da će na dnevnom redu sledeće sednice biti rasprava o bolesti kvrgave kože, jer je prema podacima kojima raspolaže do sada zbog te bolesti ubijeno oko 400 grla stoke, o merama protivgradne zaštite i o merama oko prelemana, jer 30. juna ističe zaštita domaćih proizvoda od mleka i mesnih prerađevina, odnosno ukida se taksa za uvoz ovih proizvoda.

Govorio je i o svojoj biografiji, navodeći da su ga roditelji zbog nedostatka obdaništa dok je bio dete vodili na njivu, "tako da je na njivu išao i puzeći".

Predstavik Narodne seljačke stranke Milija Miletić, predlažući Rističevića, rekao je da je ovaj odbor "najvažniji za Srbe" i da je Rističević u prošlom sazivu, dok je predsedavao doprineo ugledu Odbora i poboljšao njegov rad.

Predstavnik Pokreta "Dosta je bilo" Nenad Božić rekao je da taj Odbor ne sme da bude posvećn samo poljoprivredi, već da mora da se bavi i šumarstvom i vodoprivredom, u kojima postoje veliki problemi.

Poslanik SNS-a Veroljub Matić rekao je da bi jedan od prvih zadataka Odbora treba da bude razmatranje stanja protivgradne zaštite u Srbiji.

Predstavnik SRS-a Marko Milenković i predstavnik poslaničke grupe Dveri Miladin Ševarlić ngodovali su zbog toga što nije bilo dogovora o predsedničkim mestima u odborima.

Odboru je predsedavao Ševarlić, kao najstariji poslanik. On je na sednicu došao u narodnoj nošnji.

SNS ima šest članova u ovom odboru, dok njihovi koalicioni partneri, koji čine poslaničku grupu Pokret socijalista - Narodna seljačka stranka - Ujedinjena seljačka stranka ima dva člana, dok SVM ima jednog predatavnika. Socijalistička partija Srbije imaće dva predstavnika.

Socijaldmokratsku stranku predstavlja jedan poslanik, po jednog poredstavnika ima i Demokratska stranka, SRS, poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine i Zelene stranke, poslanička grupa Nove Stranke, pokreta "Dosta je bilo" i poslaničke grupa Dveri.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара