Miščević: Odluka o blokiranju verovatno zbog Bregzita

Šefica tima Srbije u pregovorima sa EU Tanja Mišćević ocenila je, povodom blokiranja otvaranja poglavlja 23, da ima još prostora da se o tome razgovara do kraja meseca.

Tanja Miščević je u izjavi agenciji Beta ocenila i da je do današnje odluke verovatno došlo jer je malo vremena prošlo od Bregzita.

"Još nije kraj ovog meseca i ima još prostora da se o tome razgovora... ima još par dana, hajde da vidmo šta će se dešavati", rekla je Miščevićeva.

Zemlje članice EU ni danas nisu postigle dogovor o otvaranju poglavlja 23 u pregovorima o članstvu Srbije u EU, zato što prevashodno Hrvatska iz "suštinskih razloga" i Velika Britanija "tehnički" zbog situacije s Bregzitom nisu dale saglasnost da se to učini 30. juna.

Ipak, kako je rečeno, donekle je u raspravi postignut napredak, tako da bi možda nešto više moglo da se postigne do 30. juna kad se ponovo sastaju KOELA i Komitet stalnih predstavnika ambasadora zemalja EU koji mogu doneti odluku o tome.

Mandatar Aleksandar Vučić prethodno je kratko rekao novinarima da "oni mogu da otvore poglavlja ili ne moraju" i da je to njihova stvar, a Srbija će nastaviti rad na pobljšanju ekonomskog rasta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво