Tri lokalna odbora napustila SDS

Članovi i rukovodstva opštinskih odbora SDS iz Batočine, Rače i Smederevske Palanke odlučila su da istupe iz te stranke, saopšteno je iz tih odbora.

Predsednik Opštinskog odbora SDS-a u Batočini Vladimir Milosavljević rekao je za Tanjug da je članstvo i rukovodstvo tog odbora donelo jednoglasnu odluku o istupanju iz SDS-a.

Kao razloge je nabrojao nezadovoljstvo radom najviših funkcionera stranke, donošenjem "pogubnih" odluka Predsedništva stranke po lokalne organizacije i nerazumevanje za rešavanje problema.

SDS, inače, nije osvojio odbornička mesta u Skupštini opštine Batočina.

Istu odluku je doneo i Opštinski odbor SDS--a iz Smederevske Palanke, čija predsednica Dušica Savić navodi da je takva odluka doneta jednoglasno, jer su razočarani izbornim rezultatom, predizbnom koalicijom, nemarnošću stranke za opštinske odbore...

"SDS na proteklim izborima nije imala šta da ponudi građanima. Životni standard građana, stanje u društvu, teška materijalna situacija i drugi problemi nemaju vremena da čekaju sednicu GO SDS, koja se nije održala ni puna dva meseca nakon izbora", navela je Savić u obrazloženju koji je dostavljen medijima.

Jednoglasnu odluku o istupanju iz članstva stranke doneo je i Opštinski odbor Rača, čiji je predsednik Nenad Savković, ujedno i predsednik te opštine, u obrazloženju naveo da se odluci odbora pridružio i odbornički klub i celokupno članstvo u toj stranci.

Savković je za Tanjug potvrdio tu vest, ali nije želeo detaljno da govori o tome.

U obrazloženju koje je poslao medijima naveo je da nemaju nijedan motiv da budu u stranci koja je ispod cenzusa, a njeno rukovodstvo ništa ne preduzima da se to promeni.

Istakao je da je SDS u Rači ostvarila ubedljivo najbolji rezultat u celoj stranci, osvojivši 35,4 odsto i 12 odborničkih mesta, što je, navodi, veći broj mandata od ukupnog broja mandata koji stranka ima u celoj Vojvodini.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се