Nikolić: Srbija ne menja svoje evropsko opredeljenje

Srbija, i pored svih problema sa kojima se danas suočava Evropska unija, neće promeniti svoje opredeljenje da postane punopravni član te organizacije, rekao je predsednik Tomislav Nikolić tokom susreta sa predsednikom Narodne skupštine Republike Kube, Huanom Estebanom Lasom Ernandezom.

Nikolić je ocenio da će to biti korisno i za Kubu, jer će imati jednog prijatelja više među članicama Evropske unije, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Nikolić je naveo da očekuje da će Srbija i Kuba intenzivirati ekonomsku saradnju, istakavši da je prirodno da odlične bilateralne odnose prate i razvijeni ekonomski odnosi.

Srbija će podržavati Kubu u borbi za ukidanje sankcija, zbog kojih pate građani te zemlje, naveo je Nikolić.

Predsednik kubanskog parlamenta preneo je Nikoliću pozdrave predsednika Državnog saveta Kube Raula Kastra i istakao da pozicija Havane u vezi sa nepriznavanjem samoproglašene nezavisnosti Kosova ostaje nepromenjena.

Ernandez je rekao da postoji uzajamni interes da se unapredi ekonomska saradnja naše dve zemlje i istakao da je Kuba posebno zainteresovana za saradnju u oblastima poljoprivrede i biotehnologije.

"Prošle godine, posle vaše posete, obezbedili smo za vašu zemlju određenu količinu kubanskih vakcina protiv raka pluća, za dalja istraživanja, i rezultati su izuzetno dobri. Zbog toga smo veoma zainteresovani za nastavak saradnje Kube i Srbije na polju medicine", naglasio je Ernandez.

Ernandez je dodao da Kuba takođe može mnogo da doprinese da bi se u Latinskoj Americi čuli stavovi Srbije po mnogim pitanjima, poput onih u vezi sa Kosovom i Metohijom, navodi se u saopštenju. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво