Joksimović: Još verujem u konsenzus o poglavljima 23 i 24

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović rekla je da još veruje da je moguće da se u četvrtak postigne konsenzus država članica o otvaranju poglavlja 23 i 24 sa Srbijom.

Jadranka Joksimović je navela da na dinamiku naših evropskih integracija neće presudno uticati to što će ona biti otvorena tokom jula, u septembru ili u oktobru i da je bitno da Srbija radi svoj posao.

"Još verujem i mislim da je to moguće u četvrtak, ali moramo da budemo i malo strpljivi. Bitno je da radimo naš posao", navela je Joksimovićeva.

Dodala je i da ne želi da učestvuje u retorici o "suštinskoj blokadi ili tehničkoj blokadi", navodeći da je Srbija na dobrom putu i da ništa bitnije neće ugroziti dinamiku naših evropskih integracija.

"Da li će to biti do kraja holandskog predsedavanja, koje se završava u četvrtak, 30. juna, ili će možda ući u jul, kada Slovačka počne da predsedava, zaista ne bih na taj način govorila, pošto vidim da se stvara atmosfera da smo blokirani. Mi smo uradili sve što je do nas. Naravno da će se rasprave nastaviti, jer je konzenzus neophodan. Na stvari treba gledati pozitivno, jer smo nastavili reforme i pripemili akcione planove", zaključila je Joksimovićeva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво