Ditman i Zeliger: Bregzit ne menja put Srbije ka EU

Izlazak Velike Britanije iz Evropske unije neće mnogo toga promeniti kada je reč o pristupanja Srbije tom bloku, poručio je ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman.

Ditman je, na predstavljanju ankete o uslovima poslovanja u Srbiji koju sprovodi nemačko srpska privredna komora, rekao da Srbija prolazi kroz tranziciju i reforme na svom evropskom putu, i istakao da su već otvorena pregovaračka poglavlja, a sa tim se i nastavlja.

"Tu se neće mnogo toga promeniti, i ti procesi će se nastaviti", podvukao je Ditman.

Naglasio da je Nemačka fer i pouzdan partner, koji podržava Srbiju na putu ka EU.

U tome je, prema njegovim rečima, najvažnije kako će Srbija napredovati sa reformama i poboljšati uslove poslovanja za investitore, ali i srpska preduzeća.

"To je glavna stvar, a mi ćemo Srbiju podržati u procesu reformi", rekao je Ditman.

Predsednik Nemačko srpske privredne komore Ronald Zeliger izjavio je da se sa stanovišta tog udruženja nakon Bregzita ništa nije promenilo, a sugestije koje upućuju Srbiji za poboljšanje poslovnog okruženja su, kako je naveo, u interesu Srbiji, nezavisno od toga šta dolazi.

"Naravno da je šteta što se potencijalno smanjuje evropsko tržište, ali i dalje možemo da trgujemo sa Britanijom. Sa našeg stanovišta ništa se nije promenilo", rekao je Zeliger.
Komora je danas preporučila da bi u Srbiji trebalo poboljšati investicionu klimu u smislu vladavine prava, borbe protiv korupcije i navedenog u pregovaračkim poglavljima 23 i 24.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво