Grizlov: Spoljni faktori ne utiču na odnos Rusije i Srbije

Potpredsednici Srpske napredne stranke Marija Obradović i Marko Đurić sastali su se u Moskvi sa predsednikom Vrhovnog saveta Jedinstvene Rusije Borisom Grizlovom, koji je istakao da su odnosi Rusije i Srbije ispitani vremenom i da na to ne nikada ne mogu da utiču spoljni uticaji.

Boris Grizlov je u ime vladajuće partije Ruske Federacije poželeo dobrodošlicu "predstavnicima najjače stranke u Srbiji" na 15. Kongres Sveruske političke partije Jedinstvena Rusije, koji se danas završava u Moskvi.

Marija Obradović i Marko Đurić su naglasili značaj unapređenja izgradnje odnosa dve stranke i dve države, i u ime SNS izrazili zahvalnost na kontinuiranoj podršci koju Jedinstvena Rusija i Ruska Federacija pružaju Srbiji.

Đurić je upoznao Grizlova i sa situacijom na Kosovu i Metohiji, tokom briselskog dijaloga i stanjem u kom se nalazi srpski narod u južnoj pokrajini.

Rekao je da je srpska vlada započela proces povratka raseljenih osoba na Kosovo i Metohiju, pre svega izgradnjom naselja "Sunčana dolina" na severu Kosmeta.

Đurić je naglasio značaj pomoći Ruske pravoslavne crkve, koja je izrazila spremnost da donira izgradnju crkve u tom povratničkom naselju.

Potpredsednici SNS-a sastaće se danas i sa generalnim sekretarom Saveta Jedinstvene Rusije i zamenikom predsednika Državne dume Sergejem Željeznjakom, sa kojim će potpisati Deklaraciju o međustranačkoj saradnji Jedinstvene Rusije i Srpske napredne strane.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво