Radeta: SRS zainteresovan za koaliciju sa Šapićem

Srpska radikalna stranka zainteresovana je da u opštini Novi Beograd bude deo vladajuće koalicije čiju okosnicu čini Grupa građana na čelu sa Aleksandrom Šapićem, koji je juče izabran za predsednika Skupštine opštine, izjavila je funkcioner SRS-a Vjerica Radeta.

"I u kampanji i posle izbora govorili smo da svi naši lokalni odbori mogu da prave koalicije sa svima, ako procene da su to ljudi koji će raditi na dobrobit građana", rekla je Radeta agenciji Beta.

Dodala je da je novobeogradski odbor SRS-a razgovarao sa Šapićem s kojim je dogovoreno da se u narednih 15 dana donese odluka o koaliciji.

"Zainteresovani smo da budemo deo koalicije, i videćemo šta će dogovori da pokažu", rekla je Radeta.

Aleksandar Šapić koji je bio predsednik Opštine Novi Beograd od 2013. godine, na aprilske izbore izašao je sa grupom građana koja je osvojila 21 odborničko mesto od 49.

Juče je izabran za predsednika Skupštine opštine Novi Beograd i od tada teče zakonski rok od 30 dana, u kome je predviđeno da se formira opštinska vlast i izaberu predsednik opštine i izvršni organ.

Svoje predstavnike u ovom sazivu novobeogradske skupštine imaju i Pokret "Dosta je bilo" (5), Demokratska stranka (3), koliko odbornika ima i SRS.

Šapić je juče za mesto predsednika Skupštine opštine dobio glasove 26 odbornika, od ukupno 47 prisutnih. Nova skupština zakazana je za 20. jul.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво