Zukorlić: Važno imati ljude koji će moći da grade mostove

Sporazum o pridruživanju parlamentarnoj većini je pri kraju, što bi značilo i podršku novoj vladi, rekao je za RTS Muamer Zukorlić, koji je nedavno izabran za predsednika Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo. Tim postupkom vladajuća većina poručuje da Srbija želi da jednako tretira svoje građane, ocenio je Zukorlić.

Lider Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamer Zukorlić rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a da je Odbor za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo veoma važan resor, jer se na tome stvara budućnost društva.

Smatra da je mnogo toga što se danas dešava posledica lošeg obrazovanja u prošlosti.

Zukorlić kaže da nije iznenađen predlogom vladajuće većine da bude na čelu Odbora.

"To je deo dogovora kroz razgovore koji već teku u cilju potpisivanja sporazuma o saradnji i našem pridruživanju parlamentarnoj većini, tako da je to bio prvi korak u realizaciji te saradnje", objašnjava Zukorlić.

Lider Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka ocenjuje da tim stavom i postupkom vladajuća većina poručuje da je Srbija zemlja koja želi da jednako tretira svoje građane, bez obzira na etničku, versku i sve druge pripadnosti.

"Na putu opredeljenja prema dijalogu i pomirenju, to je veoma važno, imati na važnim pozicijama ljude koji će moći da grade mostove", kaže Zukorlić.

Upitan hoće li u Narodnoj skupštini podržati kabinet Aleksandra Vučića, Zukorlić kaže da je sporazum o pridruživanju parlamentarnoj većini pri kraju, "što bi značilo i podršku novoj vladi".

Što se tiče učešća njegove političke opcije u izvršnoj vlasti, Zukorlić kaže da se radi o nivou državnih sekretara i rukovodilaca u pojedinim službama i ustanovama, što je, kako potvrđuje, možda sličan model kao sa Savezom vojvođanskih Mađara.

Zukorlić je u petak izabran za predsednika Odbora Skupštine Srbije za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo.

Za njegov izbor na tu funkciju glasalo je 11 članova Odbora, protiv je bilo dva, a uzdržanih nije bilo.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво