Đurić i Obradović na Kongresu "Jedinstvene Rusije"

Potpredsednici Srpske napredne stranke Marko Đurić i Marija Obradović prisustvovaće dvodnevnom 15. Kongresu Sveruske političke partije Jedinstvena Rusija, koji sutra pocinje u Moskvi.

Marko Đurić je u izjavi Tanjugu ocenio da je za SNS važno da neguje dobre odnose sa najvećom i najsnažnijom partijom u Rusiji.

Rekao je da je poziv za Kongres stigao predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću od premijera Ruske Federacije Dmitrija Medvedeva, koji je i predsednik Sveruske političke partije Jedinstvena Rusija.

"Za nas je kao stranku veoma važno to što negujemo dobre, prijateljske odnose sa najvećom i najsnažijom partijom u Ruskoj Federaciji", ocenio je Đurić.

Naglasio je da će na kongresu biti prisutne partije iz čitavog regiona i zajednički će učestvovati na okruglom stolu "Svet 2016 - Izazovi i mogućnosti", posvećenom globalnim političkim i ekonomskim dešavanjima.

Predviđeno je i potpisivanje Deklaracije o međustranačkoj saradnji i zajedničkim aktivnostima Jedinstvene Rusije i stranaka u državama regiona (Srbija, Crna Gora, Bugarska, BiH, Makedonija).

"To je unapređenje odnose ne samo među našim strankama, nego i između Srbije i Ruske Federacije, što mislim da je u interesu i naše ekonomije i dobrih političkih odnosa koji su u okviru naše izbalansarane spoljne politike koja se oslanja na dobre odnose sa Zapadom i dobre odnose sa Istokom", rekao je Đurić.

Đurić i Obradović će se nakon potpisivanja Deklaracije sastati sa zamenikom predsednika Državne dume Sergejem Željeznjakom, koji je i generalni sekretar Saveta Jedinstvene Rusije.

Predstojeći Kongres Jedinstvene Rusije, koji će otvoriti predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin i Medvedev, održava se uoči septembarskih izbora za Državnu dumu Federalnog Sobranija Ruske Federacije, na kom će partijski organi izabrati kandidate i definisati predizborni program Jedinstvene Rusije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи