Polemika DJB-a i LDP-a o vlasti na Vračaru

Pokret "Dosta je bilo" biće opozicija na Vračaru, kao i Demokratska stranka, koji je predvodio listu "Vračar slobodno", zahvaljujući Liberalno-demokratskoj partiji u i Levici Srbije koje su ušle u lokalnu skupštinu, saopštio je taj pokret. LDP uzvraća da su u DJB-u besni, jer, kako ocenjuju, nisu uspeli u svojim ucenama.

DJB je u svom saopštenju istakao da je "Vračar pao pod naprednjačku vlast jer je napravljena koalicija SNS, SPS-JS, DSS, Dveri, LDP i Levica Srbije".

Kako DJB ocenjuje, iako su građani Vračara na izborima 24. aprila većinom, kao i uvek do sada, glasali za opoziciju naprednjacima, "liste koje su im se lažno predstavljale kao zastupnici građanske demokratije, izdale su ih radi svojih ličnih interesa i partijskih dilova".

DJB u saopštenju pita LDP Čedomira Jovanovića i njihovog predstavnika na Vračaru Mihajla Grupkovića šta su dobili da bi prevarili Vračarce i ušli u dil sa Srpskom naprednom strankom.

"Isto pitanje postavljamo i odborniku Levice Srbije Marku Mandiću koji je glasao za prevarantsku koaliciju sa SNS i izigrao poverenje Vračaraca", dodaje se u saopštenju. 

Liste DJB i "Vračar slobodno", koju je predvodio DS i koja je sastavljena od nekoliko stranaka, dobile su, zajedno, na izborima većinu i osvojili ukupno 23 mandata.

DJB ističe da su građani su glasali za stranke demokratske, građanske orjentacije, dodajući da je trebalo da konstituišu vlast na dogovorenim principima, pre svega o uvođenju potpune transparentnosti.

Međutim, koaliciju oko DS-a prvi je napustio Grupković iz LDP, a danas je na stranu SNS stao i Marko Mandić iz Levice Srbije, Borka Stefanovića, navodi DJB u svom saopštenju.

"Dosta je bilo" biće oštra opozicija ovoj partokratskoj vlasti formiranoj suprotno većinskoj volji građana, ističe pokret u saopštenju.

Regujući na saopštenje DJB-a, opštinski odbor Liberalno-demokratske partije ocenio je da je Pokret "Dosta je bilo" besan što nije uspeo u svojim ucenama, koje bi mu omogućile da preuzme opštinu Vračar, pokušava da okrivi nekog trećeg zbog svojih ambicija koje nisu ostvarene.

LDP Vračara ističe da je očigledno da u rečniku Saše Radulovića postoji samo pitanje: "A ko je koliko uzeo novca za određenu uslugu?".

Na pitanje šta smo dobili, opštinski odbor LDP Vračara ističe da je "dobijeno smo 30 dana koji su potrebni da bi se dobila skupštinska većina koju građani očekuju.

"Demokratska stranka i Srpska napredna stranka treba što pre da naprave kompromis koji ne podleže nikakvim uticajima Radulovića i njegovih muzikanata", ocenio je LDP.

LDP je pozvao Demokratsku stranku da što pre izađe iz aranžmana sa pokretom Saše Radulovića i da se u kompromisu između svih strana dođe do vlasti kakvu Vračar zaslužuje.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво