Pribićević: Izvan Ostrva se svi trude da smire strasti

U Britaniji se dogodila istorijska promena koja će uticati na politički život ne samo u Britaniji, što se vidi svaki čas, već i u Evropi, kaže ambasador Srbije u Britaniji Ognjen Pribićević.

Ambasador Ognjen Pribićević je rekao za RTS da su se desili tektonski poremećaji u političkom životu Britanije.

"To je stvorilo novu političku situaciju na Ostrvu, a izvan njega se svi trude da smiruju strasti", rekao je Pribićević izveštaču RTS-a iz Londona.

Ukazuje da je jedan od glavnih zastupnika Bregzita, Boris Džonson, istakao da Velika Britanija ne okreće leđa Evropi već će sarađivati sa kontinentom.

Obama je naglasio da će uprkos tome što građani Britanije nisu poslušali njegove apele da glasaju za ostanak u Uniji poštovati legitimnu volju naroda, rekao je Pribićević.

"Ključno je što se dogodila istorijska promena koja će uticati na politički život ne samo u Britaniji, što se vidi svaki čas, već i u Evropi, što će se više videti u narednim mesecima i godinama", dodao je Pribićević.

Tri meseca Britanija će biti u vakuumu – do aktiviranja člana 50 Lisabonskog sporazuma.

"Pokrenuto je tokom kampanje pitanje proširenja, što stvara novu situaciju u EU. Za Srbiju je najvažnije ono što je premijer Vučić danas rekao – da ostajemo na evropskom putu i razvijamo dobre odnose sa Velikom Britanijom što je i nama cilj i građanima Srbije, bez obzira na promene unutrašnjeg karaktera", rekao je Pribićević.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво