SDS: Senić razočaran jer je ostao bez funkcije

Portparol Socijaldemokratske stranke Konstantin Samofalov saopštio je da ta partija smatra da je nekorektna izjava Aleksandra Senića da napušta SDS jer nema političku ponudu za građane.

"Napuštajući stranku, Senić je naveo da je neizmerno razočaran i to je tačno. Međutim, on nije razočaran zato što SDS nema političku ponudu za građane, već zato što u ovom mandatu nema ponudu funkcije za njega, a ni ne odgovara mu odluka Predsedništva SDS o nesaradnji sa SNS ni na lokalnom nivou", naglasio je Samofalov.

Samofalov ističe da je Senić u prethodnom mandatu obavljao funkciju poslanika SDS i predsednika Odbora za evrointegracije. "Podsećam i da mu u to vreme nije smetala politička ponuda SDS, kao što mu smeta sada kada je ostao bez tih stranačkih funkcija, tako da je izvor njegovog razočarenja očigledan", dodao je Samofalov.

Kaže da je Senićev stav i izbor je legitiman, ali, kako ocenjuje, nepotrebno je da taj izbor pravda napadanjem političke ponude stranke koju je do juče zastupao.

Aleksandar Senić, poslanik Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića u prethodnom sazivu Skupštine Srbije, napustio je ranije danas tu stranku, navodeći da je razočaran stanjem u njoj i ponašanjem njenih najviših funkcionera.

"Posle debakla SDS na parlamentarnim izborima, dva meseca sam čekao da makar jedan visoki funkcioner uvidi svoju odgovornost i podnese ostavku. To se nije dogodilo do današnjeg dana", saopštio je Senić, inače jedan od osnivača SDS.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи