Udovički: Bregzit može da utiče na ekonomski rast u Evropi

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički rekla je da je zabrinuta jer bi odluka Velike Britanije da napusti EU mogla da utiče na ekonomski rast u Evropi, a time i na Srbiju.

Ministarka je u izjavi za Tanjug ocenila i da mnogo zavisi od rukovodstva EU kako će odgovoriti na ovaj izazov ističući da nema ništa gore od neizvesnosti.

Udovički je dodala i da je funta već pala, kao i da bi sada Evropa ponovo mogla da se "spotakne" kada je u pitanju poverenje privrede da postoji jasna budućnost.

Ukazala je i da postoje gledišta da će izlazak Velike Britanije da olakša odluke koje bi vodile u čvršću integraciju.

"Možda je to ono što je neophodno da se zemlje koje imaju dileme opredele, a ostale da idu ka jedinom putu, koji po mom ličnom mišljenju, može od Evrope da stvori čvrstu celinu koja je na ugled celom svetu“, naglasila je ona.

Udovički je, u vezi evrospke perspektive Srbije, istakla da je veliki posao pred nama koji moramo da uradimo, a ako to učinimo možemo da utičemo na neke sumnje koje postoje u EU.

"Znači ako postanemo Evropa unutar sebe možemo da postanemo i Evropa u Evropi", uverena je Udovički.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи