Senić napustio SDS

Aleksandar Senić, poslanik Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića u prethodnom sazivu Skupštine Srbije, napustio je tu stranku, razočaran stanjem u njoj i ponašanjem njenih najviših funkcionera.

"Posle debakla SDS-a na parlamentarnim izborima, dva meseca sam čekao da makar jedan visoki funkcioner uvidi svoju odgovornost i podnese ostavku. To se nije dogodilo do današnjeg dana", saopštio je Senić, inače jedan od osnivača SDS-a.

Dodao je da stranka nema nikakvu političku ponudu za građane Srbije, ali da niko ništa ne preduzima povodom toga.

"O tome se mora razgovarati na organima stranke, ali, za to nema prilike, jer samo Glavni odbor nije održan od početka marta", rekao je Senić.

Prema njegovim rečima, u međuvremenu su raspušteni odbori koji su imali najbolje rezultate.

"Kao stranka koja se deklarativno zalaže za decentralizaciju, mi ne dozvoljavamo našim lokalnim odborima da kreiraju lokalne politike. Tako dolazimo u situaciju da je koalicija sa radikalima na Starom Gradu prihvatljiva, ali je zato koalicija sa naprednjacima u Kragujevcu, Vranju i mnogim drugim opštinama neprihvatljiva", istakao je Senić.

Dodao je da iz SDS-a odlazi kao čovek koji je u aprilu bio nosilac liste na lokalnim izborima u opštini Rača gde je ostvario "ubedljivo najbolji rezultat u celoj stranci", osvojivši sa svojim timom 35,4 odsto glasova i da je to jedina opcija u Srbiji koja je pobedila SNS u situaciji kada su naprednjaci imali predsednika opštine pre aprilskih izbora.

Senić je poručio i da ni na koga nije ljut, već da je neizmerno razočaran stanjem u stranci i ponašanjem najviših funkcionera, a bivšim kolegama poželeo je uspeh u budućem radu i vođenju stranke.

Kako je naveo, Senić će ostati šef odborničke grupe "Pobeda za Raču" i vratiće se svom poslu na Građevinskom fakultetu u Beogradu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво