Pajtić: Neću biti na suđenju, neka me privedu

Predsednik DS-a Bojan Pajtić izjavio je da neće prisustvovati suđenju po krivičnom postupku koji je protiv njega pokrenuo direktor "Elektromreže Srbije" Nikola Petrović povodom afere "prisluškivanje", u vezi sa vetroparkovima.

Pajtić je na konferenciji za novinare pozvao vlast da ga privede i dodao da će biti u prostorijama stranke.

"Živ sam, zdrav sam, ali neću da učestvujem u farsi i u postupku koji na mala vrata vraća verbalni delikt", rekao je Pajtić.

Dodao je da "vlast proganja opoziciju, umesto da utvrdi ko je prisluškivao i ko prisluškuje telefonske razgovore, kao i ko je reketirao strane investitore".

Pajtić je naveo i da je ubeđen da je Nikola Petrović "reketirao ne samo kompaniju koja se bavi izgradnjom vetroparkova, nego i mnoge druge" i da jeste jedan od najodgovornijih za finansiranje režima i vladajuće stranke.

Pravni sistemi poznaju delo povrede ugleda predsednika države, ali se, kako je kazao, "samo u Srbiji uspostavlja krivična odgovornost za povredu ugleda kuma premijera Srbije".

"Umesto da posegne za institutom uvrede i klevete, odnosno povrede časti, pokrenuli su krivičnu odgovornost. To je uspostavljanje verbalnog delikta u društvu na mala vrata, zloupotrebljavajući institut povrede poslovnog ugleda koji postoji u krivičnom zakonu i koristeći taj institut da se traži uslovna zatvorska kazna", rekao je Pajtić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво