Rašković Ivić: Lažno regionalno mirotvorstvo

Predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić u današnjem reagovanju na susret mandatara za sastav nove vlade Aleksandra Vučića i hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović navodi da "sve liči na lažno regionalno mirotvorstvo i domaći zadatak dobijen od Velikog brata''.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Rašković Ivić navodi da taj susret "predstavlja čin kontinuiteta Vučićevog samodržačkog delovanja, jer on krši Ustav, pošto nije njegovo da se kao mandatar vlade sastaje sa predsednicom Hrvatske i otvara ključna međudržavna pitanja''.

"Svako bi podržao komunikaciju ukoliko je ona smislena, konkretna i efikasna, ali u ovom slučaju ona to nije. Sam susret je očigledno diktiran spolja, a taj 'jak razlog' je bio da se Srbiji otvore poglavlja 23 i 24 i tako pokaže napredak u EU integracijama", navodi Rašković Ivić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара