Politika: NATO zaokret Bojana Pajtića

U otvorenom pismu članovima DS-a i medijima lider Demokratske stranke Bojan Pajtić predlaže da se ta partija založi za ulazak Srbije u NATO, uz objašnjenje da je DS bio u "zabludi da ovako mala zemlja može sebi da priušti luksuz balansiranja između Istoka i Zapada".

Svega šest meseci pošto je rekao da bi članstvom Srbije u NATO-u "naša deca išla na neki drugi kontinent da ratuju i rizikuju život", Bojan Pajtić je pozvao sve "evropske opozicione stranke" da se ujedine sa demokratama i da se bore da Srbiju uvedu u NATO.

U otvorenom pismu članovima DS-a koje je uputio i nekim medijima, Pajtić kaže da je "zabluda da ovako mala zemlja može sebi da priušti luksuz balansiranja između Istoka i Zapada".

"Predugo traje politika sedenja Srbije na dve stolice koja vodi u propast i proždire decenije života. DS mora napraviti iskorak koji nije popularan, ali, da je takav iskorak Srbija napravila pre dvadeset godina, ne bi bilo ratova i bombardovanja ove zemlje", naveo je Pajtić i dodao da bi prilikom unutarstranačkih izbora 24. septembra članstvo trebalo da odlučuje o tim pitanjima.

Tako oštar Pajtićev zaokret iznenadio je čak i Dragoljuba Mićunovića, jednog od najstarijih i najuglednijih članova DS-a.

Mićunović nije bio voljan ni da komentariše.

"Ništa ne mislim o tome", rekao je za Politiku Mićunović, a na pitanje da li se vrh stranke sa njim konsultovao oko tog programskog zaokreta, odgovorio je odrično.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи