Hrvatska predsednica za RTS: Iskrena želja obe strane da se reše otvorena pitanja

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović u intervjuu za RTS, uoči sutrašnjeg potpisivanja Izjave o unapređenju odnosa i rešavanju otvorenih pitanja sa srpskim premijerom Aleksandom Vučićem, kaže da postoji iskrena volja obe strane da se krene u rešavanje otvorenih pitanja.

Kolinda Grabar Kitarović je rekla da srpski premijer Vučić i ona žele da njihov susret u ponedeljak zaista bude istorijski. 

"Iskrena volja obe strane je da se krene u konkretno rešavanje otovorenih pitanja. Ovo nije još jedan protokolaran susret. Nama nije cilj da se to samo zabeleži na papiru ili da se pošalje poruka međunarodnoj zajednici da smo se sastali. Na kraju, sastanak sa Vučićem u ponedeljak nije podstakla međunarodna zajednica, već je motivisan obostranom željom da se načine konkretni koraci u približavanju dve države, naglasila je, između ostalog, predsednica Hrvatske u intervjuu za Radio-televiziju Srbije.

I mandatar za sastav Vlade Aleksandar Vučić dao je intervju za HRT. Oba intervjua RTS će emitovati na Prvom programu u 20 časova posle Dnevnika. 

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво