Radnici Železare: Veliki dan za Smederevo

Predsednik Kine Si Đinping dolazi danas u "Železaru Smederevo". U čeličani ističu da je ovo veliki dan za Smederevo i Srbiju koji predstavlja temelj za bolju budućnost.

Centralni događaj završnog dana posete kineskog predsednika Srbiji jeste obilazak smederevske Železare. Zajedno sa predstavnicima grada i fabrike, goste iz Kine dočekaće predsednik Vlade Aleksandar Vučić.

Saša Čolić iz sindikata ASNS Železare kaže da je ovo veliki i značajan dan za Smederevo i Srbiju, kao i da predstavlja temelj za bolju budućnost radnika Smedereva.

Ističe da zaposleni potpisuju ugovore sa kompanijom, a da će u narednih 90 dana biti potpisan i kolektivni ugovor koji će omogućiti bolje uslove rada i veće plate.

Siniša Prelić, predsednik Samostalnog sindikata Železare, veruje da će radnici u Železari na najbolji mogući način odgovoriti na zahteve kineske kompanije.

"Što se tiče zahteva – verujemo da ćemo najbolje odgovoriti jer smo to dokazivali više puta, ne plašimo se onoga što sledi", rekao je Prelić.

Da je ovo veliki dan za Smederevo i privredu smatra i predsednik Nezavisnog sindikata metalaca Železare Mileta Gujaničić.

Važno je, kaže, to što će radnici dobiti posao, jer su u poslednje četiri godine bili u agoniji.

"Zahvaljujući saradnji došlo se do stabilnosti i do toga da je Železara postala interesantna za 'Hestil'", istakao je Gujaničić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи