Dodik i Si izrazili želju za nastavkom saradnje

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se u Beogradu sa predsednikom Kine Si Đinpingom. Dvojica zvaničnika izrazili su obostrano poštovanje, kao i želju da saradnja Kine i Srpske bude nastavljena.

Nakon sastanka sa kineskim predsednikom, Dodik prisustvuje svečanoj večeri u zgradi Predsedništva Srbije koju je u čast Đinpinga organizovao predsednik Tomislav Nikolić, prenosi RTRS.

Svečanoj večeri prusustvuje i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik RS doputovao je u petak uveče u Beograd nakon višednevne posete Sankt Peterburgu gde je prisustvovao na 20. Međunarodnom ekonomskom forumu.

Dodik je ranije danas u izjavi za Sputnjik rekao da sastanci u razmaku od samo par dana sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom i predsednikom Kine za njega predstavljaju privilegiju.

"To je mogućnost da afirmišem već značajno dobru saradnju sa kineskom privrednim kompanijama u Republici Srpskoj. Kina, kao i Rusija, predstavlja za nas značajnog ekonomskog partnera", rekao je predsednik Srpske.

"Mi želimo da radimo sa njima na nekoliko važnih projekata - Termoelektrana u Gacku, auto-put kojim želimo da povežemo Bijeljinu i Banjaluku i tako omogućimo najbržu vezu, izgradimo najbolje potencijale i povežemo se još bolje sa Srbijom. Novi režimi putovanja preko Hrvatske, kao članicom EU, mogu da budu restriktivni za naše ljude", rekao je Dodik.

Dodik podseća da je jedna kineska kompanija izgradila Termoelektranu u Stanarima koja je jedini objekat te vrste podignut posle 40 godina na području bivše Jugoslavije. Naglasio je da se time svakako ponose građani Republike Srpske, ali i Kinezi.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво