Vučić i Džang o kineskim investicijama

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa guvernerom kineske provincije Hebei Džangom Đingvejom o razvoju investicija.

Aleksandar Vučić i Džang Ćingvej su posebno razgovarali o razvoju operacija i delatnosti na području Slobodne zone "Smederevo", kao i nameri kineskih kompanija iz navedene provincije da im Smederevo bude regionalni proizvodni centar iz koga bi izvozili u sve zemlje Evrope, saopštila je Vladina Kancelarija za saradnju s medijima,

Povodom toga, premijer Vučić prisustvovao je potpisivanju Memoranduma o razumevanju u vezi sa osnivanjem Kinesko-srpskog (Hebej) industrijskog parka prijateljstva u Slobodnoj zoni "Smederevo".

Guverner Džang posebno je naglasio posvećenost kompanije "Hestil" za realizacijom investicija kupovinom Železare.

To znači da će završetak transakcije biti do kraja juna, kada će biti isplaćena puna kupoprodajna cena i započeti sa realizacijom planiranih investicija od preko 300 miliona evra.

Hebej je severna kineska provincija, sa preko 73 miliona stanovnika, a proizvodnja gvožđa i čelika je najveća industrija u ovoj provinciji. U glavnom gradu provincije, Šiđadžuangu, nalazi se centrala "Hestila".

Oba sagovornika su izrazila zainteresovanost za saradnju na svim nivoima između Srbije i provincije Hebei i dogovorili se o pronalaženju modela strateškog partnerstva kako bi se razvijali ekonomski, politički i drugi vidovi saradnje.

Na sastanku se razgovaralo i o zainteresovanosti jedne kineske kompanije iz provincije Hebei za kupovinu "Budimke Požega" i potpunu revitalizaciju iste firme, sa aktivacijom kompletne kooperantske mreže od preko 5.000 gazdinstava, koji bi snabdevali Budimku voćem i povrćem.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izrazio je zadovoljstvo povodom posete kineskog predsednika Si Đinpinga, sa kojima je razgovarao o kineskim investicijama u Srbiji, infrastrukturnim projektima, kao i o saradnji u oblasti obrazovanja, nauke i turizma.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи