Gojkovićeva: Istorijska poseta predsednika Kine

Predsednica Skupštine Srbija Maja Gojković u razgovoru sa Si Đinpingom ocenila je da je poseta predsednika Kine Srbiji istorijska. Potpisivanje Izjave o sveobuhvatnom strateškom partnerstvu otvara novo poglavlje tradicionalno dobrih i prijateljskih odnosa dve zemlje, naglasila je Gojkovićeva.

Maja Gojković je pozvala predsednika Svekineskog narodnog kongresa Kine Džang Deđijanga da poseti Srbiju što pre, a predsednik Si je pozvao predsednicu Skupštine Srbije da poseti Kinu i poželeo joj dobrodošlicu.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednice parlamenta, u razgovoru je istaknuto i da je doprinos Narodne skupštine i Svekineskog narodnog kongresa u realizaciji ciljeva strateškog partnerstva dve zemlje veoma značajan.

Gojkovićeva je naglasila je da će Skupština Srbije dati doprinos da se kroz ratifikaciju postignuti sporazumi pretoče "u život", a radi daljeg razvoja ekonomske saradnje, saradnje u oblasti obrazovanja, nauke, kulture.

Predsednik Si je ukazao da je glavni cilj njegove posete učvršćivanje tradicionalnog kinesko-srpskog partnerstva i izrazio uverenje da će dve strane realizovati postignute dogovore.

Istakao je da Kina Srbiju smatra pouzdanim strateškim partnerom, te da je spremna na unapređenje odnosa u svim oblastima i jačanje veza između dva naroda.

Predsednik Si je naglasio da kineska strana smatra da je saradnja zakonodavnih institucija važan deo u okviru sveobuhvatnog strateškog partnerstva.

"Skupština Srbije ulaže veliki napor i pridaje velik značaj odnosima sa Kinom i ja to visoko cenim. Uveren sam da će Skupština Srbije podržati i razvijati odnose dve zemlje", poručio je predsednik Si.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи