Šešelj: Izložba o Stepincu nije nas iznenadila

Lider SRS Vojislav Šešelj izjavio je da ta stranka nije iznenađena izložbom koja je priređena u Evropskom parlamentu o Alojziju Stepincu.

Vojislav Šešelj je na konferenciji za novinare rekao da Stepinac pokazuje pravu prirodu rimokatoličke crkve kao političke organizacije.

SRS će, kako je naveo, pošto ih izložba ne iznenađuje, nastaviti svim sredstvima da "raskrinkava ustaški karakter i ove i ranije hrvatske države".

Šešelj je rekao i da je više od 400 sveštenih lica rimokatoličke crkve učestvovalo u zločinima nad Srbima u Drugom svetskom ratu.

Istoričar Jovan Pejin, koji je član SRS i autor knjige o Stepincu, rekao je da Stepinac ne može da bude svetac, budući da nikad nije zaustavio niti osudio masakr nad Srbima i da je njegova uloga bila veoma značajna u stvaranju NDH.

Pejin je dodao da je Stepinac, kao crkveni službenik, pomagao ustaški pokret, da nikog nije lično ubio, ali su njegove poruke narodu bile takve da se priključe ustašama i uključe u život i rad nove države, posle čega je počeo jedan od najvećih genocida.

"Njegova nevinost u pokolju je sumnjivog karaktera", rekao je Pejin.

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 17. jun 2016, 09:05)
anonymo [neregistrovani]

дане

Много зна а нико му не верује.Он је за М.Полиције.

(četvrtak, 16. jun 2016, 13:39)
anonymous [neregistrovani]

Seselj...

...voleli to ili ne,jedini on ima hrabrosti da kaze istinu...a drugi,kao sto je Ceda,mozda bi protiv Rusa.........