Moro: Francuska podržava otvaranje poglavlja 23 i 24

Ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro izjavila je da je uverena da poglavlja 23 i 24 u pregovorima Evropske unije i Srbije mogu biti otvorena do kraja juna ili prvim nedeljama jula.

"To je veoma dobra vest za Srbiju i želim da naglasim da je Francuska sve vreme podržavala otvaranje tih poglavlja, koja su simboličan korak, ali i nisu, jer će posao biti nastavljen detaljnije između Srbije i njenih evropskih partnera", rekla je Moro u izjavi za Fonet.

Ta poglavlja, podsetila je Moro, tiču se vladavine prava, reforme pravosuđa, osnovnih prava, važnih tema koje će srpsko društvo približiti evropskim društvima.

Upitana da li ima nekih vesti i o poglavlju 5 - Javne nabavke, za koje je Srbija poslala pregovaračku poziciju, Moro je rekla da zna da se dosta radi i na tom poglavlju, ali da ne treba zaboraviti šta je prioritet - brzo otvaranje poglavlja 23 i 24.

"Ima i drugih poglavlja na kojem traje veliki rad, ne samo vlasti, već i parlamenta, nevladinog sektora, administracije i uverena sam da će u bliskoj budućnosti uslediti kontinuirano otvaranje poglavlja", rekla je Moro.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи