Pastor: Program buduće vlade prihvatljiv za SVM

Lider SVM-a Ištvan Pastor izjavio je da SVM želi da participira u izvršnoj vlasti na isti način kao u prethodne dve godine.

Posle razgovora sa kandidatom za predsednika Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, Ištvan Pastor je rekao da SVM želi da participira u izvršnoj vlasti na isti način kao i u prethodne dve godine, na nivou državnih sekretara, dodajući da su zainteresovani pre svega za ministarstva infrastrukture, zdravstva, obrazovanja, poljoprivrede.

"Od strane mandatara postoji načelna spremnost za tu našu participaciju, koja se pokazala i dokazala u prethodnom periodu", rekao je Pastor.

Prema njegovim rečima, Vučić je predstavnicima SVM-a izložio osnove programa buduće vlade, kao i da su one prihvatljive za SVM, te dodao da su oni Vučiću predali nacrt koalicionog sporazuma koji bi dve stranke potpisale.

"Na sam tekst tog sporazuma nismo se osvrtali, jer nije bilo vremena. O tome ćemo razgovarati u drugom krugu konsultacija", rekao je Pastor novinarima u Skupštini Srbije i dodao da je razgovor bio sadržajan i prijateljski.

Na sastanku je bilo reči i o Pokrajinskoj vladi, ali je Pastor rekao da ne može ništa konkretnije da kaže, jer za sada ne postoji odluka o tome ko će činiti buduću Pokrajinsku vladu i da to ostaje da se definiše.

Prema njegovim rečima, na sastanku je konstatovano da, kada je reč o opštinskim i gradskim strukturama, razgovori idu svojim tokom i da nema otvorenih pitanja.

Takođe, Pastor je istakao i da su sagovornici konstatovali da je društvo napravilo konkretan pozitivan korak između Srba i Mađara u Srbiji.

"Rekao sam mu da Mađari imaju utisak da nikada na tako pozitivan način nisu bili prihvaćeni, bar ne u protekle dve-tri decenije. To je dobro za Mađare, ali i za samo srpsko društvo", rekao je Pastor i dodao da to nije naraslo samo po sebi, već je i rezultat dobre saradnje dve stranke u prethodnom periodu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара