Polemika Nikodijevića i Božovića o rušenju u Savamali

Sednicu beogradskog parlamenta obeležila je polemika predsednika Nikole Nikodijevića i odbornika DS-a Balše Božovića o rušenju u Savamali, dok je gradski menadžer Goran Vesić novinarima rekao da je istraga o tom slučaju u toku i da će brzo biti završena.

Prethodno je odbornik DSS-a Milan Bojović rekao za govornicom da su ga građani zamolili da gradonačelniku Siniši Malom uruči priznanje "Prva fantomka Beograda" za, kako je rekao, izuzetan doprinos u rušenju Savamale.

Nikodijević ga je opomenuo, rekavši mu da je do sada bio prisutan samo na dve sednice, te da je sada došao da "pravi crikus".

Božović je u svom obraćanju insistirao na istini rušenju i odgovornosti počinilaca i nalogodavaca, na šta mu je predsednik Skupštine poručio da, kako je rekao, mitingovanje ostavi za miting, zatim ga upozorio da se ne drži teme, a potom mu je isključio mikrofon.

"Ja sam strpljiv i tolerantan čovek, poštujem vas, poštujem različito mišljenje, ali ne mogu da vam dozvolim da stalno zloupotrebljavate govornicu. Cenio bih vašu principijalnost da ste sve to smeli da kažete gospodinu Đilasu, a pošto njemu ništa niste smeli da kažete, onda te vaše principijalnosti nema. Izvol'te na mesto", rekao je Nikodijević Božoviću.

Božović je pre toga novinarima ponovio da smatra da je za rušenje u Savamali odgovorna vlast i da zato, kako je rekao, nema odgovora o tome ko je to učinio. On je rekao da smatra i da je u ceo slučaj bila umešana policija. Smatra takođe važnim da se ovaj slučaj rasvetli do kraja.

Gradski menadžer Goran Vesić je podsetio novinare da je istraga u toku.

"Svi se nadamo da će istraga brzo biti završena i niko od nas nema prava da se meša u sam tok istrage. Pravo svakog je da protesuje, mi smo demokratska zemlja", rekao je Vesić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво