Tadić: SDS neće učestvovati u razgovorima o formiranju Vlade

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da ta stranka neće učestvovati u razgovorima sa Srpskom naprednom strankom o fomiranju Vlade i apelovao je na buduću vladu da smanji agresiju u javnom dijalogu.

Tadić je istakao da ne vidi razlog za učestvovanje u razgovorima o formiranju vlade sa SNS-om.

"Smatramo da su upravo vlade koje je u prethodne četiri godine vodio SNS odgovorne za stanje u kom se Srbija danas nalazi", rekao je Tadić i dodao da SDS ostaje snažna opozicija takvoj "štetnoj i nekompetentnoj politici".

Takođe, naveo je da se SDS zalaže za otvaranje dijaloga između vlasti i opozicije i da u tim razgovorima može da učestvuje samo kao opozicija, a nikako kao sagovornik na temu formiranja vlade.

Apelovao je na buduću vladu da se smanji agresija u javnom dijalogu i poboljša stanje demokratije, kako bi se stvorili preduslovi za bilo kakav dijalog.

U saopštenju SDS-a naglašava se da ne žele da budu deo vladajuće koalicije koja je unazadila Srbiju u prethodne četiri godine i da smatraju da Vlada koju vodi SNS ni u ovom mandatu neće prekinuti sa štetnom politikom, čije su posledice katastrofalno ekonomsko stanje i uništavanje demokratije i pravne države.

SDS nastavlja političku i demokratsku borbu protiv politike oličene u nesmetanom rušenju centra Beograda pod fantomkama, jer upravo takva politika je dovela do urušavanja ekonomije, prava i demokratije u Srbiji, navodi se u saopštenju.

"Građanima koji su glasali za nas, kao za snažno opoziciono orijentisanu stranku, dugujemo nastavak nedvosmisleno opozicionog delovanja, a za njihove interese nastavićemo dosledno da se borimo u parlamentu i kao opoziciona stranka svim dostupnim demokratskim sredstvima", piše u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи