Završen prvi krug konsultacija o Vladi

Predsednik SNS-a i mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić održao je prvi krug konsultacija o Vladi. Prvo je razgovarao sa predstavnicima SPS-a i Jedinstvene Srbije, a potom sa liderom radikala Vojislavom Šešeljem. Sastanak sa predstavnicima DJB-a trajao je samo 10 minuta. Mandatar za sastav nove Vlade najduže razgovarao da Čedomirom Jovanovićem i Nenadom Čankom. Nakon sastanka sa predstavnicima pokreta Dveri, Aleksandar Vučić obratio se javnosti.

19.15 - U Holu Skupštine Srbije mandatar Vučić obratio se javnosti.

19.05 - Boško Obradović rekao da će Dveri biti žestoka i konstruktivna opozicija.

19.00 - Završene konsultacije Aleksandra Vučića i pokreta Dveri. 

18.20 - LDP: Podrška Vladi koja je za EU, LSV ne ulazi u Vladu.

18.10 - Mandatar Vučić sastao se sa predstavnicima pokreta Dveri. 

18.00 - Vučić završio razgovor sa liderima LDP-a i LSV-a koji je trajao sat vremena. 

17.15 - Pozivu na razgovor sa Vučićem nije se odazvao SDS. Tadić ističe da ne vidi razlog za učestvovanje u razgovorima o formiranju vlade sa SNS-om.

17.05 - Aleksandar Vučić će se u 19 sati obratiti javnosti u holu Doma Narodne skupštine, saopštila SNS. 

17.00 - Kandidat za premijera Srbije Aleksandar Vučić počeo je konsultacije sa liderima LDP-a i LSV-a, Čedomirom Jovanovićem i Nenadom Čankom.

16.30 - Saša Radulović je naveo da je pokušao da Vučiću uruči tužbu koju je protiv njega podneo pre dve godine, a da je Vučić odmah krenuo da vređa.

16.20 - Konsultacije Vučića sa predstavnicima pokreta "Dosta je bilo" završene su nakon samo 10 minuta razgovora.

16.10 - U toku konsultacije Aleksandra Vučića sa predstavnicima pokreta "Dosta je bilo", koje predvodi lider Saša Radulović.

16.50 - Šešelj: Na sastanku nije bilo reči o prošlosti

15.50 - Završen razgovor Vučića i Šešelja u četiri oka, koji je trajao 50 minuta. 

15.10 - Lider SPS-a Ivica Dačić rekao je da je u interesu Srbije da se nastavi saradnja SPS-a i SNS-a.

15.00 - Aleksandar Vučić razgovara sa liderom radikala Vojislavom Šešeljem. 

14.50 - Završene konsultacije lidera SNS-a Aleksandra Vučića sa SPS-om.

14.10 - Vučić počeo konsultacije o novoj vladi razgovorom sa predstavnicima koalicije SPS–JS.

13.50 - Aleksandar Vučić stigao u parlament. Mandatara su dočekale predsednica parlamenta Maja Gojković i potpredsednica SNS-a i poslanica te stranke Marija Obradović.

Aleksandar Vučić i njegov saradnik Ivica Kojić u Domu Narodne skupštine razgovarali su najpre sa liderom SPS-a Ivicom Dačićem i predsednikom Jedinstvene Srbije Draganom Markovićem.

Lider SPS-a Ivica Dačić izjavio je da je u najboljem interesu Srbije da se nastavi saradnja SPS-a i SNS-a, a da je na današnjem sastanku razgovarano o okvirima programa nove vlade, a ne o kadrovima i resorima.

Dragan Marković je istakao da je bitno što je Vučić koaliciji SPS–JS izneo program do 2020, koji podrazumeva otvaranje novih radnih mesta i privlačenje stranih investitora. 

"A da bismo došli do toga, potrebna je politička stabilnost i naša koalicija će dati političku stabilnost", rekao je Marković. 

Konsultacije o Vladi kandidata za predsednika Vlade i lidera SNS-a Aleksandra Vučića sa liderom SPS-a Ivicom Dačićem u Domu Narodne skupštine završene su posle 45 minuta razgovora.

Vučić je razgovore o Vladi nastavio sa liderom radikala Vojislavom Šešeljem, što je, prema Šešeljevim rečima, bio njihov prvi susret posle osam godina.

Nakon sastanka, lider SRS-a Vojislav Šešelj izjavio je da je mandataru za sastav nove vlade Aleksandru Vučiću preneo da neće biti deo buduće vlade. 

Lider radikala Vojislav Šešelj rekao je da je on, po odluci kolegijuma stranke, predstavljao stranku na tim konsultacijama.

U 16 sati Vučić se sastao i sa predstavnicima pokreta "Dosta je bilo".

Nakon sastanka, Saša Radulović je rekao da je Vučić ukratko ispričao kako Srbija napreduje, kako mu je teško da sastavi Vladu, a govorio je i o vladavini prava. 

Pored Radulovića, sastanku su prisustvovali i poslanici pokreta Aleksandar Stevanović, Dušan Pavlović i Jasmina Nikolić. 

Vučić je sa predstavnicima izborne liste LDP–LSV razgovarao sat vremena. 

Lider LDP-a Čedomir Jovanović izjavio je nakon sastanka da će ta stranka biti najefikasnija podrška svakome ko hoće da ojača evropsku politiku u zemlji, ali da zbog toga ne mora da bude u vladi. 

Predsednik LVS-a Nenad Čanak izjavio je da LSV neće ulaziti u vladu, da je došao da čuje šta mandatar Aleksandar Vučić ima da kaže o budućnosti zemlje, te da o konkretnim stvarima i sastavu republičke i pokrajinske vlade nije bilo reči, što ostaje za sledeće konsultacije - "za sedam do 10 dana."

U 18 sati Vučić se sastao i sa predstavnicima pokreta Dveri.

Posle konsultacija sa mandatarom, Boško Obradović je rekao da mu je predao 10 tačaka za budućnost Srbije, koje predstavljaju, kako je rekao, ono na čemu će Dveri insistirati u radu. 

Kako su najavili, na konsultacije s mandatarom nisu došli predstavnici Demokratske stranke, Demokratske stranke Srbije i Socijaldemokratske stranke.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара