Selaković: Srbija ispunjava uslove bez obzira na stav Hrvatske

Ministar pravde Nikola Selaković rekao je da jedino što očekuje povodom otvaranja prvih pregovaračkih poglavlja jeste da će "neko umeti da ceni ono što je Srbija uradila na tom planu", a uradila je mnogo.

"Ne bih sepkulisao sa stavovima određenih država članica, one verovatno na to imaju pravo i postupaju kako misle da treba", rekao je Nikola Selaković odgovarajući na pitanje novinara povodom hrvatske blokade otvaranja poglavlja 23.

Selaković je istakao da će Srbija nastaviti da vredno i radno ispunjava uslove i kriterijume i unapređuje svoj sistem vladavine prava, jer je to potrebno, kako je rekao, radi budućnosti njenih građana i njene privrede.

"Srbija je ispunila mnogo uslova, možda čak i više uslva nego što su druge članice u trenutku stupanja u članstvo EU", naglasio je ministar pravde.

Selaković nije želeo da komentariše odluku Višeg suda u Beogradu o neizručenju troje članova Srpske radikalne stranke.

"Ni u jednoj civilizovanoj zemlji nije dozvoljeno da ministar pravde komentariše sudske odluke, pa tako i u Srbiji. I ja ću se toga držati", rekao je Selaković novinarima upitan da li je to "politička odluka suda".

Viši sud u Beogradu pravosnažno je odlučio da nisu ispunjeni zakonski uslovi za hapšenje i izručenje troje radikala, Vjerice Radete, Jova Ostojića i Petra Jojića, koje je Hag tražio zbog nepoštovanja suda.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво