Neposredni izbori u DS-u 24. septembra

Zahtev većine članova Glavnog odbora Demokratske stranke je da se stranački izbori odlože za septembar, tako da je konačna odluka demokrata da se glasa 24. septembra. Predlog lidera stranke Bojana Pajtića najpre je bio da se neposredni izbori održe 10. jula. Na višečasovnoj sednici Glavnog odbora analizirani su i rezultati koje je ta stranka postigla na izborima 24. aprila.

Lider DS Bojan Pajtić izjavio je da ta partija ne može biti zadovoljna postignutim rezultatima na prethodnim izborima, ali da može biti zadovoljna činjenicom da je uspela da osujeti one koji su želeli da je unište.

Pajtić je na sednici Glavnog odbora pozvao članove da podrže predlog da sledeći unutarstranački izbori budu neposredni.

Prema njegovim rečima, DS ima mnogo veći potencijal od onog što je postignuto na vanrednim parlamentarnim izborima, ali da je ipak osujećen pokušaj uništenja partije.

Pajtić je rekao da je cilj naprednjaka na prethodnim izborima bio da uvećaju broj poslanika i da DS uklone iz političkog života.

Kako je istakao, Vučić bi na taj način bio "diktator po volji Zapada", jer bi alternativa bio Šešelj i ekstremna desnica. DS to neće dozvoliti, rekao je Pajtić.

Tražeći podršku za neposredne izbore Pajtić je rekao da DS na taj način pokazuje da je demokratskija i drugačija.

Pajtić je poručio Vučiću da SNS nikad neće ličiti na DS jer se, tvrdi Pajtić, kod naprednjaka potpredsednici diktiraju, a kod DS kandiduju.

Najavljujući programske i organizacione reforme na jesen, kad će biti održana radna skupština, Pajtić je tvrdi da DS nije stranka iz 2012. godine i da je danas manje brojna jer su iz nje izlazili oportunisti.

Konačna odluka članova Glavnog odbora DS-a je da se stranački izbori održe 24. septembra. Zvaničnih kandidata još nema, ali se nezvanično osim aktuelnog lidera Bojana Pajtića, pominje i sadašnji potpredsednik Dragan Šutanovac. 

Pajtić se ponovo osvrnuo na slučaj Savamale, rekavši da Vučić poredi hapšenje Miloševića i slučaj rušenja u Savamali.

Prvo je civilizacijski čin, a drugo realizacija privatnog interesa, rekao je Pajtić.

Odlaskom Vučića na sastanak kod predsednika Rusije suverenitet Srbije je bačen pod noge, zaključio je Pajtić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво