DSS: Šta je Srbija obećala u zamenu za poglavlje 23

Demokratska stranka Srbije pita mandatara Aleksandra Vučića i ministra spoljnih poslova u tehničkom mandatu Ivicu Dačića šta je Srbija obećala u zamenu za otvaranje poglavlja 23 u pregovorima sa Evropskom unijom.

Ta stranka, u sapštenju dostavljenom medijima, pita da li je Vlada obećala da neće procesuirati hrvatske državljane osumnjičene za ratne zločine i da će jurisdikciju za sve ratne zločine na teritoriji Hrvatske prepustiti Hrvatskoj.

DSS se pita i da li, kako navode, iko veruje u objektivnost hrvatskog pravosuđa kada je ratni pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Tomislav Merčep osuđen na pet i po godina zatvora, iako je bio odgovoran za ubistvo 43 osobe, tri se vode kao nestale, šest ih je preživelo mučenja i zlostavljanja.

Da li iko veruje da će biti pravde za Srbe, kada Srbima u Hrvatskoj osporavaju čak i upotrebu ćirilice, a hrvatski ministar kulture veliča ustaštvo, pitaju takođe iz DSS-a.

Demokratska stranka smatra da je poslednji trenutak da se jasno kaže „"ne"“ stalnim ucenama i uslovljavanjima Evropske unije, jer je očigledno da ulazak u EU nije državni, nacionalni i ekonomski interes Srbije, navodi se u saopštenju te stranke.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи