Vučević: SNS spremna da se menja i pored ubedljive pobede

Visoki funkcioner Srpske napredne stranke Miloš Vučević očekuje da će sutrašnja Skupština stranke pokazati da je SNS spremna da se menja, bez obzira na ubedljivu pobedu na izborima na svim nivoima, a zarad borbe za bolju i razvijeniju Srbiju.

Vučević je rekao Tanjugu da očekuje da SNS pokaže najveću političku odgovornost i da, bez obzira na odličan izborni rezultat, izvuče pouke i poruke iz izbornih procesa, za razliku od drugih stranaka koje su "ubedljivo izgubile" izbore, ali ne vide razlog da se s tim suoče i preispitaju svoju odgovornost .

"Očekujem da od Aleksandra Vučića čujemo nove smernice, programe i ideje za naredni period. Očekujem da o svemu razgovaramo otvoreno, da vidimo gde smo grešili i da ispravljamo greške kako bi bili još bolji, jer sudbina Srbije zavisi od Srpske napredne stranke i na nama je najveća odgovornost", uveren je Vučević.

SNS je zato spremna da osveži svoje stranačke redove i da pokaže da stranka nije zatvorena za nove ljude, već, naprotiv, otvorena, kako bi, ističe, sa novim elanom i entuzijazmom nastavila borbu za bolju Srbiju.

On je rekao da zna da su kadrovska rešenja najinteresantnija za javnost, ali je suština u tome da će ta rešenja biti samo deo sprovođenja programa i ideja i deo borbe za razvijeniju i napredniju Srbiju.

Vučević je istakao da se kadrovska rešenja, kakva god da budu doneta na sutrašnjoj Skupštini, ne mogu nazvati iznenađenjima, jer, kako je rekao, stranka ima potrebu da da šansu i drugim ljudima i da razgovara o dosadašnjem radu svakog od članova stranke.

"Time pokazujemo i unutrašnju demokratičnost i odgovornost prema građanima. Ne želimo da se uljuljkamo u dobrom rezultatu i ogromnoj podršci građna, već nam je želja da na tom talasu podrške, ali i velike odgovornosti, budemo još posvećeniji poslovima koji su pred nama", naglasio je Vučević.

Smernice sa Skupštine, po Vučevićevim rečima, će biti unutarstranačke i predstavljaće program rada stranke, ali će suštinski biti usmerene na razvoj Srbije, Vojvodine, na rad i razvoj lokalnih samouprava i biće definisane i sprovedene kroz rad stranke.

Vučević je, ističe, ponosan što je član stranke koja nakon tako ubedljive pobede hoće da priča šta treba da menja da bi bilo još bolje za građane Srbije.

"Svesni odgovornosti koju su nam građani dali, želimo da vidimo gde smo grešili. Za razliku od onih koji su ubedljivo izgubili na izborima, a kojima je kriva ili sreća ili neki drugi faktor, mi mislimo da uvek treba od sebe poći", navodi Vučević.

Prema njegovim rečima, sve ono što zanima javnost, a tiče se konstituisanja republičke i pokrajinske vlade i lokalnih samouprava, biće jasnije nakon kongresa SNS-a.

Ipak, ključno je ne to sa kim će se tehnički praviti koalicija, već to što je SNS spremna da se menja u interesu razvoja Srbije, zaključio je Vučević.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво