Kozarev: Nevešti izgovori Tahiri u vezi sa ZSO

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev kaže da je glavni pregovarač Prištine Edita Tahiri po ko zna koji put pokušala da zbuni javnost izmišljajući nevešte izgovore za nesprovođenje dogovora o uspostavljanju Zajednice srpskih opština.

"Smišljanjim niza neverovatnih uslova za stvaranje ZSO, Edita Tahira je pokušala da prikrije činjenicu da su rokovi za sve radnje, predviđene dogovorom o uspostavljanju Zajednice odavno, probijeni, i da je jedini razlog za tako nešto zapravo tvrdoglavo i zlonamerno odbijanje Prištine da srpskom narodu dozvoli stvaranje minimalnih uslova za opstanak i napredak u pokrajini", istakao je Kozarev u saopštenju.

Uspostavljanje ZSO, kao najvažniji korak u dosadašnjem toku normalizacije odnosa Beograda i Prištine, nije, kako je naveo, uzročno-posledično vezano ni za koje druge sporazume, čije sprovođenje da nonsens bude veći, takođe, opstuira Priština.

"Mi svakako ne možemo da imamo nimalo razumevanja za stalno nastojanje gospođe Tahiri da izmisli prepreke tamo gde ih nema. Fantastična je drskost gospođe Tahiri koja formiranje ZSO, između ostalog, uslovljava gašenjem, kako ona kaže, 'paralelnih srpskih institucija', jer one su u ovome trenutku jedini garant preživljavanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji", naglasio je Kozarev.

Bez ZSO, napomenuo je Kozarev, nema ni interesa Srbije za učešće u "beskonačnom mrcvarenju koje Tahiri uporno priređuje i srpskim pregovaračima i predstavnicima EU koji posreduju u dijalogu".

"Dakle, gospodo u Prištini, sprovedite ono što je dogovoreno i prestanite da izmišljate prepreke uspostavljanju ZSO, a ako nećete da učestvujete u dijalogu i ako mislite da normalizacija odnosa nije u vašem interesu, vi to tako i saopštite", poručio je zamenik direktora Kancelarije za KiM.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара