Đurić: Zašto se odlaže formiranje ZSO?

U Briselu su ekspertski timovi Beograda i Prištine počeli dvodnevne razgovore o otvorenim pitanjima – o primeni sporazuma o Zajednici srpskih opština, energetici, telekomunikacijama i drugim oblastima.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže da je insistirao na odgovoru kada će biti formirana Zajednica srpskih opština i da li će građani Kosova sa biometrijskim pasošima moći da putuju bez viza u Evropsku uniju.

"Došli smo da postavimo nekoliko ozbiljnih i za neke nezgodnih pitanja. Šta se to dešava sa formiranjem ZSO? Do kada se planira odlaganje početka njenog rada i zašto do toga dolazi? Zašto svakoga dana iz Prištine čujemo nove negativne stvari o sporazumima koje su sami sa nama potpisali? Šta preduzimaju na osnivanju telekomunikacione kompanije koja će moći nesmetano da radi na KiM", upitao je Đurić.

Šefica prištinske delegacije ponovo je formiranje Zajednice uslovila dodelom pozivnog broja za Kosovo i ukidanjem, kako kaže, svih paralelnih struktura Srbije na Kosovu i Metohiji.

"Pre nego što Srbija ukloni blokadu za pozivni broj za Kosovo, koji je dogovoren, i energetski sistem Kosova počne da deluje samostalno, nećemo preduzimati nikakve korake na osnivanju Zajednice srpskih opština", rekla je Edita Tahiri.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи