Polemika DS-a i SNS-a o Savamali

DS traži od Apelacionog javnog tužilaštva u Beogradu da preuzme nadležnost Višeg javnog tužilaštva radi utvrđivanja činjenica u vezi sa događajima u Savamali. SNS smatra da je to "skandalozan pritisak na državne institucije".

Narodni poslanik Balša Božović naveo je da DS, nakon mesec dana ćutanja Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, traži od Apelacionog javnog tužilaštva u Beogradu da preuzme nadležnost Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i preduzme sve radnje radi utvrđivanja svih činjenica u vezi sa događajima u noći 25. aprila u Savamali.

"Pošto postoje dokazi da su upravo službena lica i vrh policije umešani u krivična dela izvršena te noći, zahtevamo od Apelacionog javnog tužilaštva i da preuzme od policije sprovođenje predistražnih radnji kako u vezi sa rušenjem u Savamali, tako i u vezi sa istragom zloupotrebe položaja službenih lica i funkcionera policije", navedeno je u saopštenju.

Božović smatra da je očigledno da Više javno tužilaštvo zbog pritisaka iz vrha vlasti ne želi da preuzme od policije predistražne radnje, a smatra i da je očigledno da policija iz istih razloga neće savesno i zakonito izvršiti svoju dužnost.

Gradski odbor Beograd Srpske napredne stranke smatra da izjava Balše Božovića predstavlja skandalozan pritisak na državne institucije.

"DS i Božović su u panici i svakodnevno lažu, jer su ih građani, na svim nivoima, kaznili na izborima. Pitanje je da li Božović laži plasira sa Maldiva, ili sa nekog drugog letovališta? Možda može da nam kaže da li je poveo i svoje koalicione partnere, radikale, sa Starog grada?", navodi se u saopštenju Gradskog odbora SNS-a.

Gradski odbor SNS-a pita Božovića kada će predsednik DS-a da objasni gde su nestale pare građana ili je za demokrate pravna država otimanje od dece sa posebnim potrebama, otpuštanje preko pola miliona radnika i zatvaranje fabrika, hapšenje i ubijanje političkih neistomišljenika sa fantomkama na glavi.

"Srpska napredna stranka nastaviće brigu o interesu građana i Srbije, nastaviće borbu za stabilnu i jaku državu, ali pre svega za državu u kojoj zakon jednako važi za sve", ističe se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво