Pokret socijalista kritikovao Šabića zbog Savamale

Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljuba Šabića oštro je kritikovao Pokret socijalista zbog iznetih stavova u vezi sa smrću noćnog čuvara koji je bio svedok rušenja objekata u Savamali, u noći između 24. i 25. aprila.

"Kada se nečija smrt koristi u političke svrhe onda je to strašno. Bez obzira ko to čini i bez obzira ko je taj koji to čini. Niko nema prava da nečiju smrt javno tumači i objašanjava", naveo je Pokret socijalista u saopštenju.

Dodaje se i da Šabić ima široka ovlašćenja, ali i da mu "nijedno od njih ne daje za pravo da tumači nečiju smrt, da određuje njen uzrok".

PS u saopštenju moli sve učesnike javnog života da poštuju dostojanstvo svake porodice koja je iskusila smrt najbližih i da se uzdrže da svoje stavove dokazuju tuđom nesrećom.

Šabić je ocenio ranije da je, nakon informacija o smrti noćnog čuvara koji je bio svedok rušenja objekata u beogradskoj Hercegovačkoj ulici, još mnogo veća inače nesporna obaveza nadležnih da javnosti objasne šta se krije iza događa u noći 25. aprila.

"Ne znam baš ništa pouzdano o okolnostima i uzrocima smrti nesrećnog S. T. Očekujem i nadam se da će informacije o tome biti saopštene bez odlaganja. Ali, znam da je i inače velika, ogromna, neizvršena, a nesporna obaveza nadležnih da javnosti Srbije objasne šta se sve krije iza događaja u noći 25. aprila, od danas još veća, mnogo veća", naveo je Šabić na svom blogu na sajtu RTV B92.

Pacijent S. T. (58), za koga su mediji naveli da je bio svedok rušenja objekata u beogradskoj Hercegovačkoj ulici, umro je na Vojno-medicinskoj akademiji (VMA) u Beogradu, potvrđeno je agenciji Beta u toj zdravstvenoj ustanovi.

Na VMA su naveli da je S. T. umro juče na Klinici za gastroenterologiju, ali nisu želeli da spekulišu o uzroku smrti.

U noći između 24. i 25. aprila ljudi sa fantomkama i bagerima su porušili objekte u Hercegovačkoj ulici u Savamali i maltretirali građane koji su se tu zatekli.

Iako su građani prijavljivali nasilje, policija nije želela da reaguje i upućivala ih je na Komunalnu policiju.

U izveštaju Zaštitnika građana o radu policije te noći, vidi se da je iz vrha policije naređeno da službenici građane upućuju na Komunalnu policiju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво