DS traži izvinjenje Vučića zbog uvrede SNS-a

Demokratska stranka traži da im se mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić izvini zbog toga što je stranka na čijem je on čelu demokrate nazvala "fašistima".

U saopštenju DS-a se navodi da Vučić ne treba da se izvini DS-u, već svim onim ljudima čije su porodice stradale od fašizma.

SNS je u svom saopštenju "zamolio lažne demokrate i moderne fašiste" da smognu snage i priznaju građanima zašto su prekrajali njihovu izbornu volju i na silu ubacili u parlament minimum jednu listu, i zašto strahuju od brojanja svakog glasa na izborima održanim 24. aprila, za šta se, sve vreme, naprednjaci zalažu.

Demokrate smatraju da je, kako kažu, SNS ovakvim relativizovanjem tog pojma pokazala da ne shvata ni koliko zlo je fašizam, ni koliko su naši građani stradali boreći se protiv njega, i, što više nikog ne iznenađuje, pokazala je da ne zna ni šta je civilizovan politički dijalog.

DS je SNS optužila za sejanje mržnje i generisanje nasilja iako se, kako se navodi, Vučić ograđuje od stranačkih saopštenja i poziva na "ujedinjenje" i "oslobađanje javnog jezika od mržnje".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи