Saudijski šeik na spisku potencijalnih terorista

Vlada Srbije je, na osnovu Zakona o ograničavanju raspolaganja imovinom u cilju sprečavanja terorizma, na listu "označenih lica" stavila šeika Najefa Salama Muhameda Ujaima el Hababija iz Saudijske Arabije, koji je Al Kaidin emir istočne zone Avganistana, objavljeno je na sajtu Vlade.

Šeik el Hababi, kako se navodi u rešenju Vlade od 17. maja, rođen je 1980. ili 1981. godine i koristi više lažnih imena – Faruk el Kahtani, Faruk el Katari, Faruk el Kahtani el Katari, šeik Faruk el Kahtani, šeik Imran Faruk, šeik Faruk el Katari.

U Avganistanu je od 2009. i vodi bataljon Al Kaide u toj zemlji od sredine 2010. godine.

Nacionalnost mu je saudijska, a poseduje katarski pasoš izdat 2007. godine, sa trenutnom adresom u Avganistanu. 

Komitet UN uspostavljen rezolucijama 1267 (1999), 1989 (2011) i 2253 (2015), odobrio je 28. marta El Hababijev unos u Listu sankcija za Islamsku državu i Al Kaidu protiv pojedinaca, grupa, preduzeća i entiteta koji podležu zamrzavanju imovine, zabrani putovanja i embargu na oružje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара