Jevtić u Vitini pozvao raseljene da se vrate

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, koji je u utorak posetio opštinu Vitina, rekao je da je veoma važno da se Srbi vrate u selo Podgorce.

"Selo Podgorce u opštini Vitina je pravi primer da povratak ne zavisi od jedne ili druge strane, zavisi od raseljenih i oni moraju reći zašto nisu u Podgorcu, gde smo sagradili 34 kuće za povratnike. Moraju reći koji su razlozi, da li je loša ekonomska ili bezbednosna situacija, kako bismo rešili taj problem", rekao je Jevtić, a prenosi RTK2.

Tokom posete Vitini, Jevtić je razgovarao i sa predsednikom ove opštine Sokoljem Halitijem o životu nevećinskih zajednica, bezbednosti i projektima u opštini Vitina.

Tom prilikom upućena je zajednička poruka raseljenima da se vrate, a Haliti je ocenio da za povratak postoje uslovi i da su minimalni bezbednosni problemi.

Jevtić je tokom posete obišao trinaestočlanu srpsku porodicu Đurić i narodnu kuhinju u Letnici, gde je sa korisnicima razgovarao o njihovim potrebama, navodi RTK2.

"Jedan od prioriteta Ministarstva za zajednice i povratka biće uspostavljanje javnog prevoza izmedu Letnice i Vitine, jer je to jedan od zahteva ovih ljudi, ali i poseta lekara barem dva puta nedeljno, koja mora biti obezbeđena u saradnji sa lokalnim vlastima, istakao je Jevtić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво