Dačić na sastanku ministara Berlinskog procesa

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić učestvovao je u Parizu na sastanku šefova diplomatija Berlinskog procesa, koji su razgovarali o aktuelnim političkim pitanjima u regionu Zapadnog Balkana, jačanju regionalne saradnje, reagovanju pitanja migracija, kao i aktuelnim bezbednosnim pitanjima.

Kako je saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova, ministri su razmenili i miššljenja o pitanju saradnje mladih na Zapadnom Balkanu (početak rada Regionalne kancelarije za saradnju mladih), sagledali su stanje postignutog u implementaciji projekata u oblasti infrastrukture i energetike koji su usaglaššeni na prošlogodišnjem Samitu o Zapadnom Balkanu u Beču.

Skup predstavlja jedan od ključnih pripremnih sastanaka za Samit o Zapadnom Balkanu koji će biti održžan u Parizu 4. jula ove godine, napominje se u saopštenju.

Samit o Zapadnom Balkanu u Parizu predstavljaće nastavak skupova koji su održžani u Berlinu 2014. i Beču 2015. godine.

Ministar Dačić sastao se i sa svojim kolegom, ministrom inostranih poslova Francuske ŽŽan-Mark Eroom.

Ministri Dačić i Ero zajednički su ocenili da su bilateralni odnosi dobri. ŠŠef srpske diplomatije naglasio je spremnost Srbije da razvija i unapređuje sveukupnu saradnju sa Francuskom, navodi se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво