Kakve promene očekuju stranke?

Skupština SNS-a u subotu mogla bi da se završi izborom novih potpredsednika. Spekuliše se i da bi, u zavisnosti od toga hoće li biti u poziciji ili opoziciji, i SPS mogao da promeni lidera, kao protivkandidat Dačiću pominje se Ružić. Turbulencije i kod demokrata - stranački izbori mogli bi biti prevremeni, i o tome će se odlučivati u subotu.

Neizvestan sastav nove Vlade, a neizvesno je i u strankama. Šta se govori nezvanično, a šta kažu u strankama?

To što su Zorana Mihajlović i Nikola Selaković fizički bili iza mandatara, ne znači da će stajati iza njega i u Vladi.

"Ja bih voleo da to budu, ali o tome tek treba da se dogovaramo. Mislim da su vredno radili", rekao je premijer Aleksandar Vučić.

Da li su bili dovoljno vredni da ostanu i na pozicijama potpredsednika stranke, znaće se nakon Skupštine SNS u subotu. Štampa spekuliše: potpredsednički vrh SNS će biti osvežen. Za promene u stranci na tviteru navija i poslanik Vladimir Đukanović.

"Za Mariju Obradović, Milenka Jovanova i Miloša Vučevića, glasam svim srcem da budu potpredsednici SNS", rekao je Đukanović.

Lančano - od promena unutar SNS može da zavisi i sastav buduće vlade, a od sastava vlade možda i kadrovske promene u SPS-u. Sadašnji vrh SNS pozvao je Vučića da ne zove socijaliste u Vladu. Za to ima razumevanja i potpredsednik SPS-a Branko Ružić, koji se zbog takvog stava sve češće pominje kao stranačka opozicija Ivici Dačiću.

Potpredsednica SPS-a Slavica Đukić Dejanović rekla je da niti može, niti jeste niti želi da bude protivkandidat.

"To nikada nije bila tema kod nas u partiji, u medijima jeste. Što se Ivice Dačića tiče, on uživa naše nepodeljeno poverenje, za slučaj da ne budemo u Vladi na republičkom nivou, Ivica Dačić će se baviti kao prvi čovek SPS -a političkim radom, parlamentarnim radom", kaže Đukić Dejanović.

Ni to što će na mestu zamenika predsednika odmeniti Aleksandra Antića, kaže, ne znači da je Antić izgbio podršku.

"Svi potpredsednici će u određenom periodu, bar 6 meseci biti zamenici", navela je Slavica Đukić Dejanović.

Moguća rotacija i unutar DS. Spekuliše se da će unutarstranački izbori i brže nego što to statut omogućava - 10. jula. Taj datum je nerealan ukoliko se na sednici Glavnog odbora u subotu usvoji predlog Bojana Pajtića da izbori budu neposredni.

"Mi ako želimo da pokažemo kako će to da izgleda, mi moramo da imamo proceduru koja ne traje kraće od 70-80 dana", naveo je Goran Ješić, potpredsednik DS-a.

Protivkandidat Bojanu Pajtiću za sada je samo Dragan Šutanovac, i to je deo demokratske procedure, a ne unutarstranački sukob - tvrdi Ješić. Zbog takve procedure, ne isključuje mogućnost novih frakcija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво