Tusk i Junker čestitali Vučiću izbornu pobedu

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić primio je šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkla Davenporta, koji mu je uručio pismo predsednika Evropskog saveta Donalda Tuska i predsednika Evropske komisije Žan-Kloda Junkera sa čestitkama povodom izborne pobede.

U pismu se, između ostalog, kaže: „Građani Srbije odali su priznanje vašem radu i viziji kao premijera tokom protekle dve godine, i nagradili vas svojim poverenjem da vodite zemlju na evropskom putu.

Srbija je cenjen partner Evropske unije i u regionu i van njega, i unapred se radujemo da nastavimo blisku saradnju sa vašom zemljom. Ubeđeni smo da ćete nastaviti da dajete sve od sebe da približite Srbiju Evropskoj uniji, jer čvrsto verujemo da tu leži budućnost vaše zemlje“, navodi se u čestitki dvojice najviših zvaničnika EU Tuska i Junkera srpskom premijeru.

Premijer Vučić i ambasador Davenport razgovarali su o nastavku političkih i ekonomskih reformi i radu na ubrzanju evropskog puta Srbije.

Srpski premijer je rekao da će i nova vlada nastaviti da daje značajan doprinos regionalnoj saradnji i stabilnosti, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво